En förändrad inställning till rökning

by Erik on August 13, 2013

Trots alla undersökningar och varningar är det fortfarande många svenskar som röker. Man beräknar att cirka en miljon använder tobak i någon form. Många som har slutat röka snusar nu istället. Andra röker inte varje dag utan bara vid fester eller speciella tillfällen. Men det finns många lagar som reglerar tobaksbruk idag.

MA80-askkoppDet brukade vara populärt att röka för några årtionden sedan och det fanns offentliga askkoppar nästan överallt. Kända personligheter på TV, föräldrar, läkare- alla rökte var som helst, när som helst. Idag har man insett att tobak kan vara farligt, både för den som röker men även för de som är runt omkring. Man har därför begränsat möjligheterna att röka på offentliga platser.

Idag finns det flera papperskorgar offentlig miljö som också har en askkopp bredvid. Man har nämligen infört rökförbud på de flesta platser inomhus, i alla fall de som är öppna för alla. Detta innebär att man inte längre kan röka på vissa kontor, banker och restauranger. Iställer ställer man ut offentliga askkoppar utomhus där folk brukar gå för att röka.

Papperskorgar offentlig miljö är också viktiga. Om de inte finns tillgängliga med jämna mellanrum bryr folk sig ofta inte om att ta med sig skräpet någon annanstans. Det är så lätt att bara kasta det på marken, trots att det inte är tillåtet. Rökare brukar vara de värsta när det kommer till nedskräpning. Det är nästan ingen som stoppar fimpen i fickan och kastar den när de kommer hem. Därför är offentliga askkoppar så gott som ett måste för en ren stad.

Offentliga askkoppar och papperskorgar offentlig miljö kommer i olika former och storlekar. Vissa monteras på väggen, man kan få dem med eller utan ett tak. Perfekt för trånga ställen där man ändå vill kunna röka. Andra står direkt på marken och en del av dem är relativt stora. Sedan finns det naturligtvis de papperskorgar offentlig miljö som har en inbyggd askkopp. Man kan också se offentliga askkoppar som sitter på en stolpe, ibland nedgjutna i marken.

Offentliga askkoppar tillverkas i tåliga material som kan stå emot väder och vind. Det är också viktigt att de är stadiga, samt lätta att tömma. Många är målade i diskreta färger, men ibland kan man se oranga eller röda askkoppar som är gjorda för att synas. Tack vare att det inte är tillåtet att röka inomhus på så många ställen ser man nu flera askkoppar utomhus som gör sitt till för att bidra till en renare miljö.

Previous post:

Next post: