Ergobaby – en bra sele

by Erik on March 22, 2013

Ergobaby började som ett danskt företag, men har nu spritts över hela världen. Många föräldrar tycker mycket om Ergobaby bärselar på grund av deras ergonomiska utformning. Det kan bli ganska tungt att bära på ett barn, också när de är små. Om inte bärselen är rätt utformad kan man lätt få ont i ryggen. Med Ergobaby kan man bära barnet på magen, ryggen eller på höften. barn

För att stödja ryggen har Ergobaby bärsele ett brett höftbälte. Detta hjälper vikten att fördelas lite jämnare över rygg och ben, så man orkar bära barnet lite längre. Även större barn kan bäras i en Ergobaby. Man rekommenderar inte att använda den till barn som väger mer än 18 kilo. Men barnet brukar vara i fem-års åldern när de väger så mycket och behöver oftast inte bäras så mycket. Om man har stora höfter, eller vill använda bärselen över en jacka, kan man skaffa en förlängning till höftbältet.

Ergobaby har också haft barnets kropp i fokus när de har utformat sina bärselar. Spädbarn har ett mjukt skelett och man ska vara försiktig så man inte utsätter den lilla ryggen eller bäckenet för allt för stora påfrestningar. Därför ger Ergobaby bärsele ett stöd även för barnets höfter och rygg. Om man vill använda den när de är nyfödda bör man köpa en insats, som hjälper babyn att hålla upp huvudet. Annars kan man börja använda bärselen först i tre månaders ålder när nacken är lite starkare.

Det är ganska vanligt att man växlar mellan att använda barnvagn och bära barnet i en Ergobaby. Det blir lätt tungt att bära ett barn i bärsele. Många tycker om att bära barnet på ryggen när de är ute och går i naturen. Det är lätt att hålla balansen och vikten fördelas väl över hela kroppen. Man kan köpa till ett regn- och vindskydd till Ergobaby bärsele, så man inte behöver hindras allt för mycket av vädret när man vill komma ut. Det finns också en höftväska som sätts fast på bärselen så man kan få med sig allt det man behöver för små barn.

Ergobaby kommer i flera olika modeller och material. Man kan få den i ekologisk bomull eller nättyg, beroende på vad man föredrar. Vissa modeller har bredare höftbälte och längre axelremmar för att förenkla för båda föräldrarna att bära barnet. Det finns också en mängd olika mönster och färger att välja mellan. Alla går att tvätta i maskin.

 

Previous post:

Next post: