Beställ fiberuppkoppling till ditt hem

by Erik on June 18, 2015

I dag lever vi i en värld där internet är en väsentlig del av vardagen. Vi är mer eller mindre i behov av internet varje dag numera oavsett om det är för jobb, studier eller underhållning. Och nu kan du få ännu snabbare uppkoppling genom fiber.

picI Sverige finns det ett företag som heter Svensk Infrastruktur AB och det är deras uppgift att ta hand om den digitala infrastrukturen till svenska hem. Det innebär att de bland annat bygger, förvaltar och underhåller nätet. Detta är ett företag med flera års erfarenhet av allt som har med just digital infrastruktur att göra och de installerar nätverk i allt från flerbostadshus till villaområden. Mer information om Svensk Infrastruktur finns att läsa här.

Tekniken

Företaget siktar på att kunna bygga den mest moderna infrastrukturen när det gäller bredband, TV och telefoni i dag. Detta görs med fiberoptiska nätverk – vilket är en teknik som skickar information lika snabbt som ljusets hastighet. Det finns flera fördelar med denna teknik. Bland annat är den miljövänlig och håller länge samtidigt som den är enkel att byta ut.

Fiberkablarna grävs ner i marken längs gatorna och sedan skickar de den digitala signalen för just TV, bredband och telefoni. Visserligen innebär grävjobbet en hel del arbete men det håller som sagt under många år framöver. Man påstår faktiskt att denna teknik ska kunna hålla i uppemot 50 år. Och även om kablarna grävs ner i marken syns det inte när det väl är gjort.

Salem fibernät tillhör Svensk Infrastruktur och du kan även kolla upp ifall det kommer att pågå nergrävning av fiber i närheten där du bor. Då kan du kontakta Svensk Infrastruktur för att få hjälp med att få tillgång till nätet och riktigt snabb internetuppkoppling.

Internet är ju någonting som de flesta inte skulle kunna vara utan särskilt länge i dag. Vi använder det till så mycket att många drabbas av en inre stress om de inte har tillgång till uppkoppling. Dock är det viktigt att koppla ner emellanåt också för att bara vara och njuta av lugnt att inte alltid kunna bli nådd. Att inte alltid vara tillgänglig är viktigt!

 

 

Previous post:

Next post: