Gustavianska möbler för restauranger

by Erik on March 3, 2014

Det kan låta konstigt att vilja ha så gamla möbler i en restaurang. Men faktum är att möbler i 1700-tals stil är på modet, och många har valt att följa denna trend. Trots den gamla stilen är de både snygga och funktionella.

MA163-restaurangMöbler i 1700-tals stil har raka linjer och skira dekorationer. De är inte alls tunga och skrymmande i sin design och det känns aldrig som ett museum med dessa möbler. Istället är det raka linjer som gäller, med en stilren elegans som passar in överallt. Detta är anledningen till att allt fler väljer gustavianska möbler för restauranger.

Man kan få gustavianska möbler för restauranger i olika färger, men vitt är det man vanligtvis väljer. Det ger ett luftigt intryck i rummet, något som gör att det verkar större än det i verkligheten är. Möbler i 1700-tals stil passar bra i värdshus och andra trevliga restauranger. Tack vare de raka formerna kan man få in många stolar per bord utan att det känns för trångt.

Om man tycker om möbler i 1700-tals stil kan man ofta få dem anpassade till det rum de ska stå i. Det finns utrymme för många varianter inom facket gustavianska möbler för restauranger. Man vill ju att de ska matcha den övriga inredningen, även om de små detaljerna kommer sist. Till exempel kan man välja om benen på matsalsborden ska vara svarvade med en blomdekoration eller spetsformade med spår. Båda sätten att tillverka borden är i enlighet med stilen, möbler i 1700-tals stil inkluderar så mycket.

Det är inte bara matsalsbord och stolar som är gustavianska möbler för restauranger. Man kan kombinera med lite mindre möbler runt om, till exempel ett halvmåneformat avställningsbord mot väggen. Mycket tidsenligt och elegant, passar perfekt till den övriga inredningen med möbler i 1700-tals stil. Även i ingången till restaurangen brukar man behöva några bekväma möbler att sitta på, typ en soffa eller liten taburett. Det är alltid någon som vill byta skor, eller vänta på resten av sällskapet.

Gustavianska möbler för restauranger är det perfekta valet när man vill ha ge matsalen ett lyft. Med gardiner och andra inredningsdetaljer kan man sedan välja hur elegant man vill att restaurangen ska bli. Mycket beror på vilken typ av mat man serverar och det klientel som vanligtvis kommer till restaurangen. Man vill att det ska vara en plats där folk kan slappna av och njuta av maten i fina omgivningar.

Previous post:

Next post: