Wakeboard är det allra senaste

by Erik on January 24, 2017

Alla gillar att leka i vattnet, från de allra minsta till stora vuxna. Lek eller sport-  vatten har en alldeles speciell dragning. Bland det allra senaste finns wakeboard. Både vanligt folk och kändisar passar på att ta sig en tur med denna inspirerande bräda. En del liknar det vid att åka snowboard fast på vatten. Skillnaden är naturligtvis att vatten är mjukare än packad snö.

721-5-wakeboard-surfEn fördel med wakeboard är att man kan göra det oavsett vilken nivå personen befinner sig på. Det finns flera olika sorters brädor, en del lättare att använda än andra. Har man redan prövat på andra sporter med bräda, som windsurfing, snowboarding eller skateboard, så brukar det inte alls vara så svårt att ta steget över till wakeboard.

Härliga vattensporter för alla åldrar

Vattnet lockar även när det inte är så varmt. Många gånger så blir ju inte svenska vattendrag riktigt varma överhuvudtaget. Men det gör ingenting så länge solen skiner och man blir varm igen efter avslutat dopp. I början får de flesta nog räkna med en hel del dopp i det kalla vattnet. Men en wakeboard är så pass bred och stadig att det är lättare att åka långsamt. Detta ger mer tid för att öva upp sin skicklighet innan båten börjar gå snabbare.

Froggy har wakeboard i Linköping. Dels kan man köpa sig en egen wakeboard, men det hålls också kurser i denna sport. De kan också komma med tips om vilken längd på bräda som är bäst, samt vilken modell som passar bra för ens nivå. Ju mer exakt ens bräda är, desto lättare är det att göra de tricks och svängningar som man önskar. Vartefter som en åkare blir allt mer skicklig, eller kanske växer till sig på längden, så kan det vara dags att byta bräda.

Det är bra med en aktiv fritid för både barn och vuxna. Vare sig man jobbar, är en kändis eller har mycket att göra för övrigt så gäller det att hitta tid för både avslappning och motion. Wakeboard är ett utmärkt sätt att komma ut i friska luften samtidigt som man gör något roligt. Efter ett pass är många ganska slut, kroppen får en riktig genomkörare. När det är fint väder och sommarsol så finns det få saker som är så givande som en eftermiddag med wakeboard. Aftonbladet skriver här om hur kändisar gillar wakeboard.

Den allra trendigaste vattensporten

Alla säger att deras egen sport är den allra bästa och trendigaste. Det finns faktiskt vissa sporter som aldrig verkar bli omoderna utan bara fortsätter att locka nya och gamla entusiaster. Wakeboard är på väg i den riktningen. Det har inte funnits så väldigt länge men har helt klart tagit ledningen bland populära sporter. En del tror att orsaken kan vara att det lockar folk i alla åldra. Så gott som vem som helst kan lära sig wakeboarda, det krävs ingen speciell skicklighet för grunderna.

Egentligen spelar det ingen roll vad som är inne eller vad kändisarna gör. Alla har sin egen smak och tycke när det kommer till sport rent allmänt. Men wakeboard är något som verkligen verkar locka folk, i alla fall när man ser på intresset för kurser och egen bräda. Det finns många fina sjöar och kuster för vattensporter i Sverige, det är ett inbjudande land. De flesta har tillgång till båt vilket gör det lättare med wakeboard, men annars så finns det ett stort antal klubbar och föreningar som man kan kontakt. Det finns alltså ingen anledning att neka sig själv det stora nöjet att stå på en bräda och försöka hålla sig uppe, eller rentav göra några konster.

Previous post:

Next post: