Ta en hälsofrämjande massage

by Erik on July 2, 2017

135-6-1-halsoframjande-massage

Att det är skönt med massage finns det inget tvivel om. Det är ofta bland det allra första folk gör när de reser till Thailand eller andra exotiska länder. ligger på stranden och väntar på att någon ska komma och erbjuda en djupgörande massage. Stressen bara rinner iväg och du känner att nu har semestern verkligen kommit igång.

Men det är ju inte bara på dessa ställen som du kan bli omhändertagen. Det finns mycket bra massage att få på hemmaplan. Och inte kostar den så mycket heller. Nu för tiden kan du få flera olika sorters massage eftersom allt fler utbildar sig inom olika områden. Det finns fortfarande traditionella metoder, de som sjukgymnaster praktiserar. Men i tillägg så hittar du Thai massage, shiatsu och flera andra importerade specialiteter.

Ta hand om din kropp

Egentligen borde det vara helt naturligt att ta hand om sin egen kropp. Alla tvättar sig och fixar håret, så allt annat borde vara en självklarhet. Att äta sunt och motionera är ett sätt att må bättre på. Men även massage har sin plats i vardagen. Bland annat så visar forskningen att massage efter träning styrker och hjälper musklerna. Läs mer om deras olika massagebehandlingar på: https://www.aktivtraningmassage.se/massage/.

Vissa företag ser till att de anställda får massage regelbundet. De bjuder in en firma att komma till arbetsplatsen en gång i veckan eller kanske något mer sällan. Sedan kan medarbetarna välja om de ska masseras eller inte. Priserna är låga och det är så bekvämt att slippa lämna jobbet för en uppfriskande massage. Om ditt företag inte anordnar något liknande så bör du själv se till att boka in regelbundna sessioner. Välj den sorts massage som du känner för just den veckan.

Nyttan av massage

Det finns flera fördelar med att gå till massage. Många sliter med spänningar i nacke och skuldror, ofta på grund av flera timmar framför en dator. Massage får blodcirkulationen att öka och bidrar till att det blir lättare att andas. Musklerna blir mjuka och elastiska, och rent allmänt så mår du bättre. Göteborgs-Posten rapporterar här om att massage är hälsofrämjande.

Samtidigt som du får välgörande massage så kan de också ge dig övningar att utföra i hemmet. Många gånger så är det du själv som är orsaken till alla spänningar och muskelvärk. Genom att sitta på ett korrekt sätt framför både dator och TV så kan du minska problemen avsevärt. Töjningar är något annat som främjar god muskelflexibilitet. Nästa gång du går till massage kan du be dem visa dig både övningar och töjningar som du kan göra varje dag i hemmet.

Boka in regelbunden massage

Vissa problem kan ta lite längre tid att komma till rätta med. Du kanske måste gå i flera veckor och få massage. Ibland kan du märka skillnad med en gång, men det är inte alls ovanligt att musklerna blir ömma i början. Ofta så kombineras olika behandlingar, så att du får både värme, massage och kanske någon form av akupunktur. Allt beror ju på vilken klinik du går till och vilken form av massage du väljer.

135-6-2-massage-valbefinnande

Massage kan också hjälpa kroppen att bli av med slaggprodukter. Vissa former av massage riktar sig speciellt till denna funktion och det är då viktigt att dricka mycket efter avslutad session. Alla toxiner ska forslas ut ur kroppen, och när de är frigjorda så kan du skölja ut med. Massage skapar välmående. Läs mer om hur i den här artikeln från Dagens Nyheter. Så tänk efter vad du helst vill komma till rätta med. Om massagen ska vara botande eller förebyggande.

Bättre hälsa med små metoder

Det krävs egentligen inte så väldigt mycket för att må bra. Såvida du inte har några sjukdomar eller speciella problem vill säga. Om du äter en någorlunda sund kost och ser till att motionera regelbundet så kommer du att klara dig ganska bra. Men de allra flesta har behov av något lite extra. Under vinterhalvåret är det vanligt att ta vitaminer och andra tillskott för att hjälpa kroppen. Det samma kan sägas om massage.

Massage kan vara det där lilla extra som gör att kroppen fungerar ännu bättre. Samtidigt så har ju de flesta problem med i alla fall en muskelgrupp, vilket gör det ännu viktigare att gå på behandlingar. En stel nacke kan leda till huvudvärk eller problem med magen. Så mycket bättre då att massera den regelbundet och komma till rätta med spänningarna.

Många upplever också massage som avslappnande. Och detta är något som alla behöver. Minst en halv timma när du inte tänker på någonting. Bara ligger där och blir omhändertagen. Utöka gärna tiden och se till att hela kroppen får en genomkörare. Det kommer att göra dig väl till både kropp och själ. Avslappnade muskler fungerar bättre och livet blir lättare med en gång. Det enda som behövdes var en ordentlig massage.

 

Previous post:

Next post: