Om att behovsanställda ses som utbytbara

by Erik on December 25, 2016

En trygg anställning är på många sätt nyckeln till ett liv där man har utrymme att utvecklas i såväl sitt privata liv som i arbetslivet. Om jobbet dessutom är roligt och man känner att man gör en insats när man går dit är det självklart ytterligare en sporre till att göra sitt bästa varje dag.

505-5-om-att-behovsanstallda-ses-som-utbytbaraMånga tjänster är idag dock inte tillsvidaretjänster utan kortare kontrakt där medarbetaren inte är säker på att få fortsätta efter det att kontraktet är slut. Behovsanställda ses som utbytbara och detta kan skapa ett antal olika utmaningar för såväl anställd som arbetsgivare. Som tur är kan man snabbt se att man har lagen på sin sida även om man är behovsanställd och detta har bidragit till en mer positiv syn på denna typ av anställning.

Fördelar med behovsanställning

  • Det ger dig flexibilitet att arbeta när du önskar det. Att kunna skapa sitt eget schema är en fördel i många olika livssituationer och du kan arbeta mer under vissa perioder och mindre under andra. Detta kan vara extra passande om man till exempel har små barn eller vill minska ned på arbetsbördan innan pensionen.
  • Du har också möjlighet att byta karriär väldigt fort om du så önskar det. Detta ger dig chansen att hoppa på möjligheter du kanske inte räknat med men som kan ta dig en bra bit på vägen till en stabil karriär.

Nyfiken – man kan gå hit om man behöver behovsanställning och timanställning och vill hitta en riktigt bra arbetsgivare. Det finns många roliga och intressanta möjligheter för den som är villig att jobba med nya saker och lära sig på vägen.

Som arbetsgivare vet man att det ibland kan vara svårt att rekrytera rätt. En av anledningarna till att behovsanställda ses som utbytbara kan vara att man helt enkelt hela tiden är beredd på att de byter jobb. Vill du undvika felrekryteringar – läs mer här om de bästa rekryteringsföretagen om du vill vara säker på att hitta bra medarbetare.

Tänk så här när du väljer rekryterare eller rekryteringsverktyg

  • Se över företagets budget för denna utgift. Genom att göra upp en hållbar budget är du säker på att rekryteringen inte kostar dig mer än nödvändigt. Självklart är en investering nödvändig för att rekrytera rätt men det är sällan värt det att skuldsätta sig mer än nödvändigt. Den som känner sig osäker på denna punkt bör ta hjälp av någon som är kunnig inom området.
  • Gör egen research när du hittat en rekryteringssida, ett verktyg eller en rekryterare som du är intresserad av att anställa. Genom att söka på företagsnamnet på nätet kan du få ta del av rekommendationer och omdömen från tidigare kunder. Dessa kan vara värdefulla att ta del av för alla som vill undvika oseriösa företag och spara pengar i längden.
  • Ställ frågor. När du hittat ett företag du vill samarbeta med bör du sammanställa en lista med frågor. Alla seriösa företag är mer än glada att besvara dem och gör de inte det kan det vara ett tecken på att de har något att dölja. Då bör du vända dig till ett annat företag istället.
  • Till sist. Glöm inte att läsa igenom det finstilta. Där står all information om vad som gäller om du mot förmodan skulle känna dig missnöjd med någonting eller på annat sätt känna att avtalet inte var som det borde. Det är väl värt några minuter av din tid eftersom du kan spara både tid och pengar i längden.

I media skriver man ofta om anställningsförhållanden och ekonomi. Intresserad av ett bra inslag – Sveriges Radio rapporterar här att behovsanställda ses som utbytbara och detta är ett fascinerande inslag för alla som på något sätt kommit i kontakt med denna typ av situation. För en arbetsgivare är det en bra tankeställare inför framtida rekryteringar.

Ett jobb är en viktig nyckel till en stabil vardag och detta gäller oavsett vilken anställningsform man har. Med en sådan är chanserna större att man kan njuta av livet och dessutom orkar satsa allt på jobbet. Detta är det ansvar man har som arbetsgivare och något att betänka när man nästa gång ska anställa en ny medarbetare.

Previous post:

Next post: