Därför är det viktigt att myndigheternas IT-drift fungerar smidigt

by Erik on August 9, 2018

1114-1

De allra flesta har något att göra med myndigheterna varje år. Och det är inte ovanligt att bli bra frustrerad över hur långsamt något fungerar eller hur svårt det verkar vara för dem att få fram dina uppgifter. Med andra ord är myndigheternas IT-drift något som påverkar de flesta. Den bara måste fungera smidigt, det ligger i allas intresse.

IT är en viktig del av alla företag och administrationer. Det är något som ingen klarar sig utan idag, och som det är värt att satsa lite extra på. Du kan säga att på sätt och vis är det ryggraden i verksamheten. Om du synar ett framgångsrikt företag lite närmare i sömmarna kan du vara säker på att de har en väl fungerande IT-avdelning.

Hur du kan satsa på IT

Det är inte nödvändigt att kunna allt när du driver ett företag. Men ju mer kunskap och utbildning som du och dina medarbetare har desto bättre. Som ett alternativ kan du alltid outsourca, lägga viktiga delar av verksamheten på en utomstående firma. De har ofta större expertis än ett vanligt företag har råd med om de skulle anställa varje person separat. Samtidigt så har du ett kontrakt och kan därmed vara säker på att det alltid fungerar. De måste leverera och du slipper tänka på sådant som semester och föräldraledighet. Det är deras ansvar. Fouredge Konsultverksamhet står redo att svara på dina frågor.

Andra skickar sina anställda på utbildningar, alternativt söker efter folk som har den rätta erfarenheten. Men en fördel med att outsourca är att du kan välja vilken nivå av stöd du ska få. Om du inte har så stora behov, som många lite mindre företag, kan du välja att betala en mindre summa varje månad. Du får hjälp när du behöver den, men det blir inte allt för dyrt för företaget. När firman växer till sig, eller för de som redan är lite större, finns det andra alternativ och lösningar som passar bättre. Läs mer om deras andra IT tjänster här och se om Fouredge har det ni behöver.

1114-2

Allt fler utbildningar

För att lyckas på en lite högre nivå i dagens samhälle så brukar det vara bra med olika utbildningar eller erfarenheter. Du kan naturligtvis gå direkt från en inriktning och ut i arbetslivet. Men ju mer du kan desto större chans att du ska få ett bättre jobb. Många arbetsgivare vill få valuta för sina pengar. De vill att en person ska föra med sig något till arbetsplatsen, vara av nytta så att säga.

Detta tänkande har i vissa tillfällen lett till intressanta vidareutbildningar. Om du redan kan ett yrke, som en sjuksköterska till exempel, så kan du tillämpa denna kunskap på olika sätt. De ovan nämnda myndigheterna som har behov av ett bra IT-system kan användas för att illustrera. Vem vore bättre till att organisera systemen inom hälsovården om inte en sjuksköterska som vet hur de används varje dag? En sjuksköterska som har erfarenhet av branschen och sedan vidareutbildar sig inom IT skulle kunna göra stor nytta. Dagens Industri rapporterar i denna artikel hur IT-konsulter ofta har dubbla kompetenser.

Intressant att jobba med IT

Nu är det inte så vanligt kanske att en sjuksköterska hoppar av sin karriär för att bli IT-expert. Men det visar på vilken stor nytta en person med olika former av erfarenhet och kunskap kan vara för en verksamhet. Det spelar ingen roll om det är inom kommun eller ett vanligt företag. Ju mer du kan desto bättre för den du jobbar med. Därför är många av dagens utbildningar komplexa. De innefattar en rad med olika saker som du kanske tidigare måste gå olika skolor för att få med dig. Och det allra flesta inriktningar har något om datorer och IT. Tack vare att det är så viktigt för den dagliga ruljangsen är det verkligen något att satsa på.

Computer Sweden tipsar i en artikel om vad som krävs för att lyckas som IT-konsult. Det är nämligen ganska annorlunda än när du är anställd på en IT-avdelning. Allt fler söker sig dock till konsultlivet, eftersom det har mycket att ge. Bland annat får du ofta byta arbetsplats. Det är vanligt att bara stanna kvar några månader hos en kund, kanske ett halvår eller ett år.

Denna ruljangs på arbetsplatser gör att du snabbt måste kunna sätta dig in i hur just det företagets IT-system fungerar. Samt vad du kan göra för att det ska förbättras, eftersom detta ofta är anledningen till att de kallar in en konsult. Ibland måste du säga ifrån och komma upp med nya lösningar för kunden. Det är inte alltid så populärt att få höra att dina dyra system kan behöva uppgraderas, men det är konsultens uppgift att informera om det.

1114-3

Alla behöver IT

Det finns alltså flera olika sätt att sköta om ditt IT-system. Flera större företag anställer en hel avdelning som tar hand om ruljangsen dygnet runt. De ger möjligheter till vidareutbildningar och en karriär inom just IT. Andra tycker istället att det är skönare att outsourca. Att inte behöva ha något som helst ansvar för IT, utan låta andra sköta den delen. De förväntar sig mycket av konsulterna, det är ju därför de betalar dem.

Att jobba med IT kan vara utmanande men även omväxlande. Speciellt om du jobbar med olika kunder. Det är klart att IT i grund och botten handlar om samma sak, och mycket är likt. Men alla branscher och företag har sina egna specialiteter. Det alla har gemensamt, och detta gäller även myndigheter, är att det är viktigt för IT att fungera.

Därför är IT något som verkligen bör bli fokus. Det är inte ett område som du kan spara in på. Istället gäller det att satsa på IT. Myndigheterna behöver ett väl fungerande IT-system, men det är minst lika viktigt för vanliga företag. Anställ bra personal eller outsourca till en specialiserad firma. Det viktiga är att det fungerar och att din IT-drift aldrig står stilla. Datorer och IT är grunden för framgång, du klarar dig helt enkelt inte utan det.

 

Previous post:

Next post: