Därför är det smart att göra upp om priset för flytthjälp i förväg

by Erik on January 14, 2020

Att flytta innebär en massa moment som är mer eller mindre jobbiga. Mycket av detta är fysiskt arbete, som att packa och bära. Men samtidigt så har du mycket i sinnet också. vare sig du är glad eller inte över flytten så är det mycket att komma ihåg. Adressändringar och annat som du absolut inte får glömma. Därför kan det vara skönt att få hjälp i samband med din flytt.

Dels kan du anlita en firma som bär hela bohaget och kör det till den nya bostaden. Om du vill kan de till och med packa dina kartonger, det är helt upp till dig. De flesta föredrar dock att ta hand om det själva, men att betala för allt annat. Eftersom det finns flera firmor som jobbar med flytt kan du se dig omkring och hitta en som passar bra. Men det kan vara smart att göra upp om priset innan det är dags för flytt. 

De allra bästa flyttfirmorna

Det kan löna sig att kontrollera firman du anlitar. Seriösa firmor är bara glada att uppge referenser eller företagsnummer så att du kan se lite närmare på dem. Kontrollera också att de har alla de försäkringar som behövs, och som ibland är mycket viktiga. Det finns flera olika sätt att betala för en flytt, vilket ger dig möjlighet att hitta något som är både bra och billigt. En del tar betalt per timme, medan andra ger dig ett totalpris. EPL städ & flytt hjälper dig med allt som har med din flytt att göra.

Om du väljer timpriset bör du också fråga hur många personer de skickar och hur stor bilen är. Annars kan det snabbt dra iväg med betalningen. Många flyttfirmor hyr ut eller lånar ut kartonger, samt kan vara hjälpsamma med emballage. De kan också ge dig goda råd om hur du ska packa för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Det ligger ju i allas intresse att kartongerna väger jämnt och att de vet vilket rum de ska ställas i. framför allt så är det ingen som önskar att något ska gå sönder. Om du söker en flyttfirma i Örebro går det idag att hitta bra alternativ.

Mycket jobb runt en flytt

Men det är ju inte bara packande av kartonger och bärande av möbler som måste göras när du flyttar. Den gamla bostaden ska städas ur och det måste vara ordentligt gjort. Det är vanligt med en inspektion där hyresvärden eller de nya ägarna kontrollerar. Om det då inte håller måttet så kan du åka på en dyr räkning. Fast städning är säkert det sista du vill tänka på när du håller på och flyttar. För även om den tidigare hyresgästen har städat bra på det nya stället så blir det ändå smutsigt i samband med flytten. Som tur är finns det bra lösningar. 

Vestmanlands Läns Tidning skriver i den här artikeln om hur allt fler anlitar städhjälp vid flytt. Detta är en smart lösning som inte heller kostar så mycket. Dessa städbolag, eller om du bokar städningen genom din flyttfirma, är proffs. De vet exakt vad som måste göras och håller sig till de listor som hyresvärdar och mäklare tryckt upp. I tillägg har de både produkter och redskap som en vanlig familj vanligtvis inte har tillgång till. Så istället för att behöva ta tid och ork till städningen så kan du lugnt lämna över det hela till dem. 

Undvika att upprepa andras misstag

Det är alltså viktigt att välja en väl renommerad flyttfirma. Gärna en där du kan kontrollera referenserna. Om de bara accepterar kontantbetalning kanske du bör dra åt dig öronen. Allt kan ju gå bra, men om något händer och de inte har tillräckligt med försäkringsskydd så står du där. Framför allt bör du diskutera hur mycket det hela kommer att kosta i detalj. Östgöta Correspondenten skriver här om hur det kan vara smart att göra upp om priset innan vid flytthjälp.

Du ska också vara noga med hur du packar dina saker. Skaffa bra kartonger och emballage, det kan ofta flyttfirman hjälpa till med. Lär dig konsten att packa, och att skydda dina saker. För även om flyttkarlarna är försiktiga så finns det alltid en risk när du bär och transporterar. Det hör till sakens natur. Tänk efter vad som är det värsta som skulle kunna hända, typ att de tappar en kartong från trappavsatsen. Packa sedan sakerna så att de håller för det så är du på den säkra sidan. 

Genom att följa dessa små tips kommer flytten att gå som en glans. Du slipper de tunga momenten, både du och dina kompisar. Detta ger dig mer energi att ägna åt att packa upp och komma i ordning. Därmed kommer du igång med livet i din nya bostad så mycket snabbare.

Previous post:

Next post: