CBD-olja är nu lagligt 

by Erik on March 13, 2017

Det har varit en lång och intressant debatt. Tidvis har den varit mycket intensiv, med starka känslor och tilltag. Men nu har äntligen regeringen fattat ett beslut och CBD-olja är lagligt i Sverige, som i flera andra länder runt om i Europa. Fortfarande finns det en hel del att säga, men för de som använder oljan är det skönt att lätt kunna få tag på den.

772-5-cbd-olja-lagligtMedicinsk cannabis eller CBD-olja är ett botemedel mot flera olika sjukdomar. En del har inte lyckats få hjälp med något annat, förutom denna olja. Därför så välkomnas beslutet av många sjuka. Men det är inte alla som vet hur denna produkt kan hjälpa och mot vad. Plus att det finns olika varianter att välja mellan, alla med sina egna egenskaper och koncentration.

Ett spektakulärt botemedel

CBD-oljan sägs kunna bota det mesta, allt från cancer till schizofreni. Forskningen har ännu inte kommit så långt, men hittills så visar fakta på att det är ett mycket användbart tillskott eller medicin. Som med så mycket annat så reagerar varje person olika. En del får lindring med en gång, men för vissa så kan det ta flera månader innan de ser resultat. Det finns många studier om cannabisolja mot cancer.

Ett annat vanligt användningsområde för CBD-olja är smärtlindring. Det kan handla om en inflammation eller skada, kanske konstant värk som vid fibromyalgi. Eller de svåra smärtor som uppstår vid långt framskriden cancer.  Alla dessa personer kan få hjälp av medicinsk cannabis, ibland är det faktiskt det enda som fungerar. Men denna olja kan också vara till nytta för stora problem som diabetes, astma, lupus och epilepsi.  Läs allt du behöver veta på http://www.cshemp.se.

Många tar också CBD-oljan som ett tillskott, i förebyggande syfte. De satsar på att leva ett sunt liv, med god kosthållning och motion. För att få det där lilla extra så kan oljan vara till stor nytta. Man får energi och ork, vilket också många patienter som använt det mot smärta rapporterat. Livskvaliteten ökar när personen blir piggare och klarar av att göra mer i vardagen.

Hur fungerar CBD-olja?

Kroppen producerar sina egna cannabinoider, det aktiva ämnet i CBD. Det finns två receptorer som reagerar med oljan och stimulerar kroppen att framställa mer. Det är alltså inte fråga om en medicin som lägger sig utanför systemet, utan en produkt som samarbetar med något som redan finns på plats. Detta leder till en större balans och därmed ett friskare liv.

Det cannabinoida systemet är nära knutet till både det centrala nervssystemet och immunförsvaret. Dessa är två stora funktioner i kroppen, som båda kontrollerar en rad med organ och situationer. Därför är det lättare att förstå hur CBD-olja kan vara till hjälp för så vitt skilda sjukdomar. De flesta är antingen ett resultat av dåligt immunförsvar eller ett icke så väl fungerande nervsystem.

Sprida information om medicinsk cannabis

Många tänker direkt på droger och rus när de hör ordet cannabis eller hampa. Men nu har alltså bilden förändrats, i och med att CBD har blivit lagligt.  Det är viktigt att lagstiftare förstår att CBD-olja är lagligt i Sverige, det friade nämligen den 35-årige man som stod åtalad för bruk av cannabis. För de som behöver CBD-olja för att kontrollera sina sjukdomar så kan det kännas jobbigt att inte alla känner till skillnaden.

Medicinsk cannabis framställs från industrihampan, en växt som faktiskt använts i bra många år. Bland annat så har man framställt rep och biobränsle av den, men den är också en vanlig ingrediens i fågelfröblandningar. För att kunna odla denna planta krävs det tillstånd från länsstyrelsen och man måste också uppfylla vissa krav. Den färdiga produkten är också kontrollerad av lagen, eftersom den inte får innehålla mer än högst 0,2% THC. Det är detta ämne som leder till rus, och inte CBD.

Detta innebär att man inte kan rusa sig med CBD-olja, det är inte den sortens produkt. Tyvärr så kan det leda till missförstånd, vilket är orsaken till att informationen måste gå ut. För en del personer har medicinsk cannabis totalt förändrat deras liv. Efter år av smärtor och olika problem så har de nu blivit så gott som botade. Att Cannabinoider kan hjälpa vid bröstcancer kan man läsa om i denna rapport från Reset.me. Därför anser många att de inte ska behöva bli behandlade som brottslingar eller knarkare. Det är dags för en ny syn på cannabis, i alla fall den som används som medicin.

Lagliga ämnen som botar

Det kanske inte är så lätt för gemene man att känna till allt om CBD-olja och medicinsk cannabis. Men de som jobbar med lagar och förordningar på olikas ätt borde vara informerade. Det kan förhindra flera missförstånd och pinsamma situationer, som i tullar och vid poliskontroll. Cannabis från industrihampan, med rätt koncentration av THC, är idag lagligt i Sverige. Det är ett tillskott som hjälper mot flera olika åkommor och som därför välkomnats med öppna armar. Nu kan man beställa det på nätet helt fritt, och få det hemskickat med posten.

Men det är inte alla CBD-oljor som har samma koncentration. Och även metoderna som används för att framställa den kan variera. Därför bör man kontrollera innan köp vilken sorts produkt det är. En del är också uppblandade med kokosolja eller andra substanser, vilket kan vara till nytta. Det viktiga är att vara medveten om vad man får och hur den ska användas. Det allra bästa brukar vara ett ekologiskt alternativ som framställts på ett försiktigt och kontrollerat sätt.

Previous post:

Next post: